Mivel a Reiki mindenféle életfolyamatot támogat, így kivétel nélkül mindent lehet reikizni, ami kapcsolatban van az élettel és életfolyamatokkal. Azaz, minden élõt és élettelent.


Állatok: Minden állat szereti a Reikit, nagyon érzékenyek rá és tudják, hogy melyik testrészüknek van szüksége rá. Ennek következtében mindig igyekeznek úgy helyezkedni, hogy kezeink a legmegfelelõbb helyre kerüljenek. Nagytestû vagy veszélyes állatok esetén javasolt a távreiki vagy ételük és vizük reikivel való feltöltése.

Növények: reikizhetünk vágott vagy cserepes virágot, fát, cserjét vagy bármilyen más növényt, ami eszünkbe jut. Kezelésük egyszerû: a tenyereink közé fogjuk a virágot, a leveleket vagy akár a cserepet. De megreikizhetjük az öntözõvizet is és így közvetve látjuk el növényeinket energiával.Élettelen tárgyak: bármilyen furcsán hangzik, ezeket is lehet reikizni. Könnyebben, finomabban mûködnek, tovább eltartanak. Meghálálják a velük való foglalkozást. Feltöltheted kedvenc kristályaidat is életenergiával és ezeket magadnál hordva mindig élvezheted hatásait. De lehet reikizni ételt és italt (plusz energiával tölti fel, javítja az ízt), gyógyszereket (segít csökkenteni a káros mellékhatásokat), stb.

E lehetõségek sora a végtelenbe torkollik. Legyen merszed kísérletezni.