Minél inkább gyakorlod a Reikit, annál inkább kialakul az érzékenységed a finom energiákkal szemben, így egyre könnyebb lesz felállítanod azt az érzékelési rendszert, mely megmutatja számodra, hogy mivel állsz szemben. Ugyanakkor fontos tudnod azt, hogy ezek a jelek csak neked szólnak. NE diagnosztizálj (fõleg, ha nincs ez irányú szakképzettséged)!

Hogy milyen érzékelések lehetnek általában és azok mit jeleznek?

Bizsergés, csipkedés: általában gyulladásra utal, de hogy az krónikus vagy akut, azt csak közvetlen érzékelésed alapján lehet megítélni. Jelenthet viszont energiahiányt is.

Hideg-érzet: lehet egy régi energiablokk, amely a szervezet életerejét befolyásolja, de jelezhet hiányzó szerveket is. Ahhoz, hogy egy esetleges energiablokkot feloldj, kemény munkára van szükség

Forróság-érzet: azt jelzi, hogy az életerõt szívesen fogadják. A hõérzet a leggyakoribb a kezelések folyamán. Minél intenzívebb ez az érzés, annál nagyobb szükség van az energiára.

Tapadás-érzet: valószínûleg azt jelzi, hogy sürgõsen szükség van az energiára. Ahogy a kezelés folyamán feltöltõdik ez a hely, úgy a tapadás-érzet is megszûnik.

Taszítás-érzet: vagy egy nagyon mélyen gyökerezõ energiablokkról van szó, vagy elutasítják a Reikit. Tisztáznod kell, hogy a kezelt személy hajlandó-e tudatosítani a problémát.

Áramlás: szívesen fogadják a Reikit és az folyamatosan áramlik az egész testben

Fájdalom-érzet: a megrekedt energia szabaddá válásának lehetséges jele, de egy tompa fájdalom jelezhet energiatorlódást is.

Még egyszer: szabályok nincsenek, az elõzõekben leírtak csak irányadóak. Minden reiki-kezelés más és más. A reikis és a kezelt személy nem feltétlenül érzékeli azonos módon az energia különbözõ megnyilvánulásait. Ne hagyd magad megzavarni! Hallgass kezeidre és intuíciódra, ez a mérvadó.