"A munka a láthatóvá tett szeretet. És ha nem tudsz szeretettel munkálkodni, hanem csak utálattal, akkor jobb, ha otthagyod a munkádat, és leülsz a templom kapuja elé, és alamizsnát kérsz azoktól, akik örömmel munkálkodnak.
Mert ha közönnyel sütöd a kenyeret, keserû kenyeret sütsz, amely az ember éhének csak felét mulasztja el.
És ha utálattal sajtolod a szõlõt, utálatod mérget párol a borba.
És énekelj bár úgy, mint az angyalok, ha nem szeretsz énekelni, dalod süketté teszi az emberek fülét a nappal és az éjszaka hangjaira."


Dolgozz keményen magadon !

A spirituális fejlõdés, a szellemi növekedés útján csak kemény munkával, odaadással lehet igazán továbbhaladni. Ezért kutass, fedezz fel és alkoss. Menj el magad felé bármilyen távolságba. Ha kitartóan gyakorolsz, minden nappal közelebb kerülsz egy lépéssel a célhoz.

Fontos az is, hogy mindig õszinte légy magaddal szemben. A magammal szembeni õszinteség azt jelenti, hogy a dolgokat olyanoknak látom, amilyenek azok a valóságban és hogy minden helyzetben a tõlem telhetõ legjobbat nyújtom.

A szellemi úton mindig akadnak segítõk, tanárok, vezetõk, de igazi eredményeket elérni csak te tudsz. Ezért kopogtass minden ajtón és nyisd ki magad. A benned lévõ tanító vár már rád, miközben te reá vársz. Spirituális út sok van. Van, aki a Reikit válassza, van, aki mást. Mindenki a neki megfelelõt. "Szabály" csak egy van: ne állj meg soha, mert elfáradsz.